Not Translated
Not Translated

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ - ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Αρθρογράφος Hall Of Famer 06/11/2023 0 Comment(s)

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα που συμβάλλει στη γενική ευεξία μας. Είναι μία άσκηση που μπορεί να γίνει απλά και σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Στους δρόμους της πόλης, στο πάρκο, στο δάσος, σε μονοπάτια του βουνού και όπου αλλού μας αρέσει. Μόνοι ή με καλή παρέα, μπορούμε να επωφεληθούμε από την αερόβια άσκηση του περπατήματος και να βοηθήσουμε την υγεία μας και τη διάθεσή μας.

 

Όμως, για να απολαύσουμε το περπάτημα στο έπακρο, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε τα κατάλληλα παπούτσια, είτε είναι Nike, JordanAdidas, Asics, Hoka, Saucony, Puma, Fila ή όποια άλλη μάρκα διαλέξεις.

 

Στο hallofbrands.gr θα βρεις όλες τις μάρκες και αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα καλύτερα παπούτσια για σένα.

Nike logo Jordan logo Adidas Performance logo Asics logo Hoka logo Saucony logo Puma logo Fila shoes logo

Σε αυτόν τον οδηγό το Hall of Brands θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς μπορείς να κάνεις πάντα τις καλύτερες επιλογές παπουτσιών για περπάτημα είτε ψάχνεις για ανδρικά είτε για γυναικεία αθλητικά παπούτσια. Ακολούθησέ μας για να είσαι πάντα σε θέση να επιλέγεις τα καλύτερα αθλητικά παπούτσια για περπάτημα!

 

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα αθλητικό παπούτσι για περπάτημα

Ας δούμε ποια στοιχεία πρέπει να προσέξεις όταν είσαι σε αναζήτηση παπουτσιών για περπάτημα, ώστε να επιλέξεις τα καλύτερα για τα πόδια σου:

  • Ολόκληρο το πάνω μέρος του παπουτσιού να εφαρμόζει σωστά στο πόδι, να προστατεύει από τη βροχή και τα ποικίλα καιρικά φαινόμενα και να μπορεί να απομακρύνει την υγρασία.
     
  • Προστασία της φτέρνας με κολάρο στο πίσω μέρος του παπουτσιού. Η εφαρμογή σε εκείνο το σημείο πρέπει να είναι καλή, ώστε να προστατεύεται ο αχίλλειος τένοντας, που επιβαρύνεται αρκετά όσο περπατάμε.
     
  • Άνεση στο εσωτερικό μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Η περιοχή που βρίσκονται τα δάχτυλά σου πρέπει να έχει χώρο ώστε να μπορείς να τα κουνάς, για να αποφύγεις με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργία κάλων στο πόδι σου.

 

Ο σωστός σχεδιασμός της σόλας του παπουτσιού για περπάτημα

Η σόλα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των παπουτσιών για περπάτημα. Πρέπει να φροντίσεις ώστε ο σχεδιασμός και τα επιμέρους σημεία της σόλας να είναι αυτά που χρειάζεσαι για να κάνεις άνετες διαδρομές:

  • Αντικραδασμική προστασία στην εσωτερική σόλα του παπουτσιού.
     
  • Στήριξη της καμάρας στην εσωτερική σόλα του παπουτσιού.
     
  • Κατάλληλη ενδιάμεση σόλα που να απορροφά τους κραδασμούς κατά τη βάδιση. Τέτοιες ενδιάμεσες σόλες μπορεί να είναι κατασκευασμένες από memory foam, gel ή ειδική μονάδα όπως έχουν τα Nike Air.
     
  • Εξωτερική σόλα που καλύπτει τις ανάγκες σου ανάλογα με το έδαφος στο οποίο περπατάς. Για παράδειγμα, χρειάζεσαι επίπεδη σόλα για περπάτημα στον δρόμο και τρακτερωτή σόλα αν σου αρέσει να περπατάς σε ορεινά μονοπάτια.

 

παπούτσια για περπάτημα φορεμένα στον δρόμο

 

Βρες τη σωστή εφαρμογή για το πόδι σου

Όπως διάβασες και στον οδηγό αγοράς του Hall of Brands για τα αθλητικά παπούτσια τρεξίματος, θα πρέπει αρχικά να μετρήσεις το πόδι σου, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζεις το πόδι σου και τις ιδιαιτερότητές του:

  • Μέτρησε το πόδι σου για να βρεις το σωστό μέγεθος, ώστε όταν παραγγείλεις το παπούτσι σου online να αποφύγεις απρόοπτα. Χρησιμοποίησε τα μεγεθολόγια όλων των γνωστών αθλητικών brands που θα βρεις στο online shop του Hall of Brands, όπως της Nike, της Adidas, της Asics, της Puma, της Under Armour, της Saucony, της Hoka κ.α.
     
  • Αν οι πατούσες σου (πέλματα) διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος, τότε διάλεξε το νούμερο που είναι βολικό για τη μεγαλύτερη πατούσα σου.
     
  • Όσο κυλά η μέρα προς το βράδυ τα πόδια μας συνήθως πρήζονται. Άρα, για να αποφύγεις απρόοπτα με την εφαρμογή των παπουτσιών σου, λάβε υπόψη ότι το βράδυ είναι πιθανό τα πόδια σου να είναι πιο πρησμένα και τα παπούτσια πιο "γεμάτα". Φρόντισε λοιπόν να βεβαιωθείς ότι δε θα σου είναι στενά τα παπούτσια όταν θα θέλεις να βγεις για περπάτημα τη νύχτα.
     
  • Το κατάλληλο αθλητικό παπούτσι για περπάτημα θα πρέπει να σου είναι άνετο από την πρώτη στιγμή που θα το φορέσεις. Μην περιμένεις να περάσει περίοδος προσαρμογής, να "ανοίξει" ή ό,τι άλλο λέγεται σχετικά. Είναι άνετο, το φόρεσες κι έφυγες για περπάτημα!
     
  • Όταν δοκιμάζεις τα παπούτσια σε ένα φυσικό κατάστημα Hall of Brands ή όταν φορέσεις για πρώτη φορά τα αθλητικά παπούτσια που παρήγγειλες online από το hallofbrands.gr, φόρεσε τις κάλτσες που φοράς συνήθως για να περπατάς και όχι κάποιο ζευγάρι που δεν έχεις συνηθίσει να φοράς.
     
  • Διάλεξε ένα ουδέτερο αθλητικό παπούτσι για το περπάτημά σου αν έχεις μεγάλες καμάρες στα πέλματά σου ή πλατυποδία, για να αποκομίσεις το μεγαλύτερο όφελος από την αγορά σου και να μην ταλαιπωρείς τα πόδια σου.

 

Adidas Performance Ultraboost 1.0

 

Η αντικραδασμική προστασία και η σταθερότητα

Κατά την αναζήτηση του ιδανικού ζευγαριού παπουτσιών για περπάτημα, η σταθερότητα και η αντικραδασμική προστασία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η επιλογή του κατάλληλου αθλητικού παπουτσιού μπορεί να καθορίσει την απόλαυση και την αποτελεσματικότητα της πεζοπορίας ή των περιπάτων σου.

 

Σταθερότητα και Κινητικότητα

 

Η σταθεροποίηση του ποδιού σου χωρίς να περιορίζεται η φυσική του κίνηση, θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σου όταν ψάχνεις παπούτσια για περπάτημα. Όταν δοκιμάζεις ένα ζευγάρι, πρέπει να αισθάνεσαι μια μέτρια αντίσταση όταν προσπαθείς να στρίψεις το πόδι σου μέσα στο παπούτσι. Ακόμη, κατά την λύγιση των δαχτύλων, πρέπει να βεβαιωθείς ότι δε λυγίζουν υπερβολικά προς την καμάρα. Η κίνηση που πρέπει να κάνουν τα δάχτυλα πρέπει να είναι το δίπλωμα στο μετατάρσιο.

Αν ψάχνεις για περισσότερη στήριξη στο πέλμα σου, μπορείς να επιλέξεις ένα ζευγάρι μποτάκια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια που ενδείκνυνται για τρέξιμο σε ανώμαλους δρόμους, τα οποία διαθέτουν πιο φαρδιά εξωτερική σόλα.

 

Αντικραδασμική Προστασία

 

Το μέγεθος της αντικραδασμικής προστασίας που χρειάζεσαι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ρυθμό της πεζοπορίας σου και τις αποστάσεις που διανύεις όταν περπατάς. Ένα καλό παπούτσι για περπάτημα θα πρέπει να διαθέτει καλή αντικραδασμική προστασία για να απορροφά τους κραδασμούς όταν το πέλμα σου έρχεται σε επαφή με το έδαφος, χωρίς ωστόσο να προκαλεί περισσότερη επιβάρυνση ή επιβράδυνση.

Φρόντισε να αποφύγεις τα λεπτά παπούτσια με μηδαμινή διαφορά ύψους ανάμεσα στη φτέρνα και τα δάχτυλα του ποδιού. Αυτό το είδος παπουτσιών δεν προσφέρει επαρκή αντικραδασμική προστασία.

Διαφορά ύψους φτέρνας και δαχτύλων

Για τους περισσότερους ανθρώπους που αρέσκονται στο περπάτημα προτείνεται ένα αθλητικό παπούτσι με μικρή διαφορά ύψους μεταξύ της φτέρνας και των δαχτύλων. Η μεγάλη διαφορά ύψους σε αυτό το σημείο μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που κινείσαι. Επιπλέον, αυτά τα παπούτσια που χαρακτηρίζονται από αυτή τη μικρή διαφορά ύψους διαθέτουν αντικραδασμική προστασία σε όλο το πέλμα ισόποσα, δηλαδή και στο μπροστινό μέρος και στη φτέρνα σου, προσφέροντας καλύτερη κατανομή του βάρους στο πέλμα κατά τον βηματισμό.

Αθλητικά παπούτσια για περπάτημα ή Παπούτσια πεζοπορίας;

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι ποια είναι η καλύτερη επιλογή για σένα που περπατάς σε κάθε είδος δρόμου κι εδάφους. Στο hallofbrands.gr θα βρεις όλα τα αθλητικά παπούτσια που καλύπτουν τις ανάγκες σου, αλλά καλό θα είναι να σε βοηθήσουμε στο τι να επιλέξεις ξεκαθαρίζοντας μερικά πράγματα για αυτά τα δύο είδη και βλέποντας τις διαφορές τους:

  • Τα παπούτσια πεζοπορίας είναι πιο ανθεκτικά στις δύσκολες συνθήκες και έχουν συνήθως τη δυνατότητα να σε προστατεύουν περισσότερο από τις συνθήκες του καιρού κατά τις διαδρομές σου. Το αρνητικό τους όμως είναι ότι αερίζονται λιγότερο από τα αθλητικά παπούτσια για περπάτημα
     
  • Ζέστη τον χειμώνα παρέχουν τα παπούτσια πεζοπορίας, αλλά το καλοκαίρι τα παπούτσια για περπάτημα είναι αυτά που σου χαρίζουν τη μεγαλύτερη δροσιά.
     
  • Αν αποζητάς σταθερότητα στις ανηφόρες και στους ανώμαλους δρόμους, τότε τα παπούτσια πεζοπορίας είναι αυτά που θα σου παρέχουν αυτά που ψάχνεις. Έχουν όμως μεγαλύτερο βάρος από τα παπούτσια για περπάτημα. Αυτό μπορεί να σε κουράσει περισσότερο και φυσικά να κάνει τον ρυθμό σου πιο αργό. Μην ξεχνάς ότι τα περισσότερα παπούτσια πεζοπορίας είναι μποτάκια, συνοδευόμενα πάντα από τα θετικά και τα αρνητικά τους!
     
  • Τα αθλητικά παπούτσια για περπάτημα, είτε είναι γυναικεία είτε ανδρικά, έχουν ένα πλεονέκτημα. Είναι ευέλικτα. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των αθλητικών παπουτσιών για περπάτημα είναι ιδανικά και για τρέξιμο, ενώ παράλληλα σου παρέχουν πολύ καλή επαφή με το έδαφος, άνεση και πρόσφυση στον δρόμο.

 

Η ομάδα του Hall of Brands στη διάθεσή σου!

Όποιο κι αν είναι το κριτήριό σου για να επιλέξεις τα επόμενα αθλητικά σου παπούτσια για περπάτημα, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

 

Είτε θέλεις να περπατάς μεγάλες αποστάσεις, είτε να κάνεις απολαυστικούς περιπάτους με τους φίλους σου ή τον σκύλο σου, είτε χρειάζεσαι ένα όμορφο παπούτσι με υπέροχο στυλ, το οποίο όμως θα σου παρέχει την άνεση για να περπατήσεις όταν και όσο θέλεις:

 

Επικοινώνησε μαζί μας ή έλα σε ένα κατάστημά μας που θα βρεις στη Γλυφάδα, στον Ρέντη, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα

 

Η χαρά μας είναι πάντα η καλύτερη εξυπηρέτησή σου σε ό,τι κι αν ψάχνεις, ανδρικά ή γυναικεία παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ!

 

 

Γίνε Hall of Brands VIP για να έχεις ενημερώσεις και μεγάλες αποκλειστικές προσφορές στο e-mail σου!

 

button for newsletter subscription