Not Translated
Not Translated

ΤΑ 7 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ SNEAKER BRANDS ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρθρογράφος Hall Of Famer 26/01/2024 0 Comment(s)

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο κόσμος έχει γίνει μάρτυρας μιας αξιοσημείωτης μεταμόρφωσης στην αντίληψη των sneakers, τα οποία ξεπέρασαν τις χρηστικές τους καταβολές και έγιναν σύμβολο πολιτιστικής έκφρασης και μοντέρνας ταυτότητας. 

 

Αυτή η αλλαγή οδήγησε σε αυτό που είναι πλέον ευρέως γνωστό ως κουλτούρα των αθλητικών παπουτσιών. Τα sneakers φοριούνται πια όλη μέρα κι από όλους, άνδρες και γυναίκες, ενώ παράλληλα τα παιδικά sneakers έχουν πλέον εγκατασταθεί για τα καλά στην καθημερινότητα των παιδιών.

 

Αρχικά σχεδιασμένα για αθλητικούς σκοπούς, η εισαγωγή των signature σειρών παπουτσιών από μάρκες όπως η Adidas και η Converse στα μέσα του 20ου αιώνα σηματοδότησε την αρχή των sneakers ως κάτι περισσότερο από απλά λειτουργικά παπούτσια.

 

Με την πάροδο του χρόνου, το φαινόμενο των αθλητικών παπουτσιών επεκτάθηκε και πέρα από τον αθλητισμό, βρίσκοντας τη θέση του στη χιπ-χοπ και τη λαϊκή κουλτούρα. Ενώ κάποτε θεωρούνταν ακατάλληλα σε επίσημα ή επαγγελματικά περιβάλλοντα, τα αθλητικά παπούτσια άρχισαν τελικά να ξεφεύγουν από τα όρια του γυμναστηρίου και του δρόμου και να βρίσκουν τον δρόμο τους σε γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα sneakers - εξαιρουμένων των καθαρά λειτουργικών αθλητικών παπουτσιών - αποτελούν πλέον μια αγορά περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, η οποία αναμένεται να αυξηθεί σε σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2028.

 

Με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 18%, η Nike είναι το ξεκάθαρο νούμερο ένα brand στο παγκόσμιο τοπίο των αθλητικών παπουτσιών.

 

Ωστόσο, το ποσοστό αυτό υποτιμά την κυριαρχία της Nike στο παιχνίδι, αφού τόσο η δεύτερη μάρκα Jordan όσο και η Converse στην έκτη θέση ανήκουν επίσης στον γίγαντα αθλητικών ειδών που ονομάζεται Nike και έχει έδρα το Beaverton του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε τη δυναμική του brand Skechers που έχει ανέβει πολύ τον τελευταίο καιρό, ενώ τα urban παπούτσια Vans ακολουθούν από πολύ κοντά. Τέλος, η New Balance ολοκληρώνει με την παρουσία της την ομάδα των πιο δημοφιλών παγκοσμίως sneakers.

 

Infographic που δείχνει τα πιο δημοφιλή brands σε sneakers παγκοσμίως

 

 

 

Μη χάνεις τις προσφορές, τις εκπτώσεις μας, τα άρθρα μας και καμία άλλη ενημέρωση!
Γίνε Hall of Brands VIP μέλος και θα τα έχεις όλα στο e-mail σου!


 button for newsletter subscription