Not Translated
Not Translated

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΥΚΑ SNEAKERS

Αρθρογράφος Hall Of Famer 11/03/2024 0 Comment(s)

Είτε είναι από καμβά, είτε είναι πάνινα, δέρματινα ή φτιαγμένα από άλλο υλικό, αυτές οι οδηγίες βήμα προς βήμα για τον καθαρισμό των λευκών αθλητικών παπουτσιών και των κορδονιών τους θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα ανδρικά και γυναικεία sneakers σου σαν καινούρια!

 

Διάλεξε τα δικά σου Γυναικεία Sneakers!

 

Τα λευκά sneakers που αγαπάμε χρειάζονται τη φροντίδα μας

 

Τα λευκά σνίκερς είναι ένα βασικό στοιχείο της ντουλάπας μας, αλλά τα γδαρσίματα, οι λεκέδες και η βρωμιά μπορούν γρήγορα να κάνουν τα λαμπερά λευκά παπούτσια μας να φαίνονται μουντά.

Αν λατρεύεις κι εσύ τα κλασικά sneakers σου ή τα τελευταίας κυκλοφορίας δίπατα σνικεράκια που περήφανα φοράς και θέλεις να τα έχεις πάντα καθαρά, τότε οι οδηγίες μας θα σε βοηθήσουν!

 

Δυστυχώς, ο καθαρισμός των λευκών παπουτσιών δεν είναι τόσο απλός όσο το να τα βάλεις στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο, κάτι που θα μπορούσε να τα βλάψει ανεπανόρθωτα. Για να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου sneakers φρέσκα, ακολούθησε τις συμβουλές της ομάδας του Hall of Brands και εξασφάλισε ότι θα έχεις πάντα αστραφτερά τα αγαπημένα σου Jordan, Adidas Originals, Nike sneakers ή τα σνίκερς όποιου brand αγαπάς περισσότερο!

 

 

Διάλεξε τα δικά σου Ανδρικά Sneakers!

 

Οι καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσεις τα λευκά παπούτσια

 

Επιλέξαμε και σου παρουσιάζουμε 5+1 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς τα άσπρα σου sneakers καθαρά:

 

 

1. Μαγειρική σόδα και ξύδι: Ιδανικό μίγμα για παπούτσια από καμβά όπως τα πάνινα Converse All Star, αλλά λειτουργεί και για άλλους τύπους παπουτσιών. Ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό με μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα μαζί για να σχηματίσουν μια πάστα. Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, άπλωσε στα παπούτσια με κυκλικές κινήσεις και, στη συνέχεια, άφησε τα παπούτσια να αεριστούν για αρκετές ώρες πριν τα βουρτσίσεις και τινάξεις την αποξηραμένη πάστα.

 


2. Ζεστό νερό με σαπούνι: Καλό για τον καθαρισμό παπουτσιών από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις τα δερμάτινα λευκά sneakers σου!

Απλά πρόσθεσε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακάτεψε. Χρησιμοποιώντας ένα πανί ή μια οδοντόβουρτσα, τρίψε απαλά το παπούτσι μέχρι να καθαρίσει, σκούπισε το νερό και άφησέ το να στεγνώσει ελεύθερα στον αέρα για αρκετές ώρες.

 


3. Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων: Θα χρειαστείς 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων και ζεστό νερό για αθλητικά παπούτσια πλεκτά ή φτιαγμένα από ύφασμα. Βούτηξε ένα καθαρό πανί πλυσίματος στο διάλυμα και εφαρμοσέ το στα σνίκερς σου με κυκλικές κινήσεις. Μια οδοντόβουρτσα θα σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο σε ιδιαίτερα δύσκολους λεκέδες.

 


4. Αραιωμένη χλωρίνη: Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσεις λευκά υφασμάτινα παπούτσια, αρκεί να το κάνεις σε καλά αεριζόμενο χώρο, προστατεύοντας το δέρμα και τα μάτια σου. Φτιάξε ένα διάλυμα καθαρισμού από ένα μέρος χλωρίνης και πέντε μέρη νερού. Δώσε την απαραίτηση σημασία στις αναλογίες καθώς η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας χλωρίνης μπορεί να κάνει τα παπούτσια σου κίτρινα. Δούλεψε το μίγμα στα παπούτσια χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα με κυκλικές κινήσεις. Όταν τελειώσεις, πάρε ένα υγρό πανί για να σκουπίσεις το διάλυμα και αφήστε τα sneakers να στεγνώσουν για τουλάχιστον 5 ώρες.

 


5. Οδοντόκρεμα: Μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις λευκή οδοντόκρεμα (μη χρησιμοποιήσεις άλλο τύπο οδοντόκρεμας). Και αυτός ο τρόπος καθαρισμού μπορεί να εφσαρμοστεί σε όλα σου τα λευκά σνίκερς, ανεξαρτήτως υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Εφάρμοσε την οδοντόκρεμα σε ολόκληρο το παπούτσι με κυκλικές κινήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν έντονους λεκέδες. Άφησε για 10 λεπτά πριν το σκουπίσεις με μια υγρή πετσέτα και επανάλαβε αν χρειαστεί.

 

Extra Tip:

 

Διάλεξε είδη καθαρισμού και περιποίησης αθλητικών παπουτσιών που θα βρεις στο hallofbrands.gr και χρησιμοποίησέ τα σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στο κάθε προϊόν για να καθαρίσεις τα sneakers σου!

 

Διάβασε ΕΔΩ ποια Sneakers λατρεύουν οι διάσημοι!

 

 

Πώς να καθαρίσεις τα λευκά κορδόνια των παπουτσιών

 

ένα ράφι με παλιά φορεμένα converse all star sneakers που έχουν λευκά κορδόνια

 

Για ολόλευκα κορδόνια στα sneakers σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη για να τα καθαρίσεις και να τα λευκάνεις. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς λαστιχένια γάντια για να προστατεύονται τα χέρια σου όταν καθαρίζεις τα κορδόνια σου με χλωρίνη.

 

Αφαίρεσε και μούλιασε τα κορδόνια των sneakers


Βγάλε τα κορδόνια από τα παπούτσια και τοποθέτησέ τα σε μια λευκή διχτυωτή υφασμάτινη σακούλα (π.χ. σακούλα εσωρούχων).

Μούλιασε τη σακούλα σε μία μικρή λεκάνη με διάλυμα χλωρίνης για πέντε λεπτά. Συνιστάται το διάλυμα που θα φτιάξεις να αποτελείται αναλογικά από μισή κουταλιά της σούπας χλωρίνης για κάθε ενάμισι λίτρο νερού. Αφαίρεσε τα κορδόνια από το διάλυμα χλωρίνης και πλύνε τα στο πλυντήριο με κανονικό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Έπειτα άφησε τα λευκά κορδόνια σου να στεγνώσουν στον αέρα όσο χρειαστεί.

 

nike air force 1 sneakers σε ένα ράφι με συλλογή παπουτσιών

 

Συχνές ερωτήσεις για τα λευκά sneakers

 

Γιατί κιτρινίζουν τα λευκά sneakers;

 

Τα λευκά παπούτσια μπορεί να κιτρινίσουν μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ειδικά αν έχουν μόλις πλυθεί.

Επίσης, αν στα παπούτσια έχουν μείνει υπολείμματα απορρυπαντικού ή καθαριστικών προϊόντων, αυτό μπορεί να αυξήσει το κιτρίνισμα. Το κιτρίνισμα μπορεί επίσης να προκληθεί από τη φθορά ή αν ο ιδρώτας και η βρωμιά έχουν ενσωματωθεί πλέον στο ύφασμα ή το δέρμα.

 

Μπορείς να αφήσεις τα λευκά sneakers σου να μουλιάσουν σε χλωρίνη;


Τα υφασμάτινα παπούτσια μπορούν να καθαριστούν με αραιωμένη χλωρίνη αλλά όχι να μουλιάσουν μέσα στο διάλυμα με την αραιωμένη χλωρίνη. Ένα μίγμα από πέντε μέρη νερού και ένα μέρος χλωρίνης θα λειτουργήσει στο καθάρισμα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Χρησιμοποίησε ένα πανί για να σκουπίσεις το μείγμα στα σημεία που υπάρχουν λεκέδες. Ωστόσο, είναι πιθανό η χρήση χλωρίνης σε λευκά υφασμάτινα παπούτσια να τα κάνει να κιτρινίσουν, γι' αυτό πρέπει να εφαρμόζεις συντηρητικά και με πολλή προσοχή αυτή τη μέθοδο καθαρισμού.

 

 

Ποια είναι τα καλύτερα Λευκά Sneakers; Μάθε ΕΔΩ!

 

 

 

Ελπίζουμε ο οδηγός καθαρισμού των λευκών σου σνίκερς να σου φανεί χρήσιμος!

Η ομάδα μας θέλει πάντα το καλύτερο για σένα και τα sneakers σου!

 

Κάνε εύκολα την επόμενη online παραγγελία σου και παράλαβέ τη γρήγορα στην πόρτα σου ή σε μία θυρίδα Box Now ή έλα να σε γνωρίσουμε και να σε εξυπηρετήσουμε από κοντά σε ένα από τα καταστήματά μας σε όλη την Ελλάδα!

 

 

Διάβασε ακόμα στο Blog του Hall of Brands:

 

 

 

Μη χάνεις τις προσφορές σε αθλητικά παπούτσια, τις εκπτώσεις μας σε όλα τα brands, τα άρθρα μας και καμία άλλη ενημέρωση!
Γίνε Hall of Brands VIP μέλος και θα τα έχεις όλα στο e-mail σου!


 button for newsletter subscription