Not Translated
Not Translated

15 ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΧΑΡΤΗΣ)

Αρθρογράφος Hall Of Famer 29/03/2024 0 Comment(s)

 

Η Αθήνα αν και πυκνοκατοικημένη, διαθέτει ακόμα και στο κέντρο πολύ ωραία σημεία για να απολαύσεις το τρέξιμο και τις διαδρομές σου.

Επίλεξε την τοποθεσία που θέλεις και δες σε ποιο σημείο του χάρτη βρίσκεται. Φόρεσε τα αθλητικά σου παπούτσια για τρέξιμο, εξοπλίσου με ρούχα για τρέξιμο και αξεσουάρ και αθλητικά παπούτσια Nike, Adidas, Under Armour, Asics, Saucony, Hoka και από όλα τα κορυφαία αθλητικά brands για δρομείς και ξεκίνα!

 

Τα σημεία για τρέξιμο που ενδείκνυνται για τις προπονήσεις σου είναι:

 

  1. Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)
  2. Άλσος Νέας Σμύρνης
  3. Πεδίον του Άρεως
  4. Εθνικός Κήπος
  5. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  6. Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)
  7. Λόφος Φιλοπάππου
  8. Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής
  9. Άλσος Συγγρού, Μαρούσι
  10. Ολυμπιακό Στάδιο
  11. Αττικό Άλσος, Γαλάτσι
  12. Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  13. Πάρκο Τρίτση, Καματερό
  14. Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας
  15. Άλσος Παπάγου

 

Ο χάρτης με τα καλύτερα σημεία για να τρέξεις στην Αθήνα

 

 

 

 

 

Διάλεξε Γυναικεία Παπούτσια για Τρέξιμο!

 

Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)

 

Πανοραμική εικόνα του Παναθηναϊκού Σταδίου

 

Γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο περιμετρικό του πέταλο, εκτείνεται μια διαδρομή πεντακοσίων μέτρων. Το έδαφος είναι ιδανικό, καλυμμένο με εξαιρετικής ποιότητας χώμα, ενώ διαθέτει και φυσικά σκαλοπάτια που προσφέρονται για ασκήσεις ενδυνάμωσης.

 

 

Διάλεξε Ανδρικά Παπούτσια για Τρέξιμο!

 

 

Άλσος Νέας Σμύρνης

 

Δρομέας στο άλσος Νέας Σμύρνης

 

Ιδανική επιλογή για τρέξιμο, παρ' όλα αυτά, απαιτείται να κάνεις αρκετούς γύρους προκειμένου να συμπληρώσεις επιθυμητή απόσταση σε χιλιόμετρα. Υπάρχει και υπαίθριο γυμναστήριο στον χώρο.

 

Πεδίον του Άρεως

 

Το πεδίον του Άρεως, εικόνα με το άγαλμα

 

Έκταση περίπου 277 στρέμματα. Χώρος με αρκετά δέντρα και ποικίλες μορφές εδάφους. Περίπου 1700 μέτρα είναι η στροφή, διαθέτει μικρή ανηφόρα και κατηφόρα.

 

 

Παπούτσια για Τρέξιμο - ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

 

Εθνικός Κήπος

 

Ο εθνικός κήπος στην Αθήνα

 

Εξαιρετικό σημείο για τρέξιμο στο κέντρο της Αθήνας, προσβάσιμο με όλα τα μέσα. Η διαδρομή πίσω από το Ζάππειο Μέγαρο προσφέρει μια πολύ ευχάριστη εμπειρία τρεξίματος.

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Ιδρυμα Σταυρος Νιαρχος από ψηλά

 

 

Ιδανικό για τρέξιμο μέσα στο πάρκο. Διαθέτει πλακόστρωτο έδαφος, χωμάτινες διαδρομές με ανηφόρες και κατηφόρες. Ακόμη, στο ΚΠΙΣΝ θα βρεις μονόζυγα και υπαίθριο γυμναστήριο για μυϊκή ενδυνάμωση.

 

Παπούτσια για Περπάτημα - ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

 

Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

 

Άλσος Αιγάλεω

 

Στην περιοχή του Άλσους Αιγάλεω, ειδικότερα στο χώρο που είναι γνωστός ως μπαρουτάδικο, μπορείς να τρέξεις σε ένα τοπίο που κυριαρχεί το χώμα, αλλά και η άσφαλτος. Γι' αυτό το λόγο, είναι απαραίτητα τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια. Η διαδρομή είναι αρκετά μεγάλη, κατάλληλη για προχωρημένους αθλητές.

Δυνατότητα επιλογής απόστασης τρεξίματος 2 χιλιομέτρων, 2,5 χιλιομέτρων ή και 3 χιλιομέτρων.

 

Λόφος Φιλοπάππου

 

Πλακόστρωτο λόφου Φιλοπάππου

 

Η διαδρομή περιλαμβάνει αρκετές ανηφόρες και κατηφόρες, ξεκινώντας από τα σκαλοπάτια δίπλα στο Θέατρο Δώρα Στράτου και διαγράφοντας έναν κύκλο περίπου 1200 μέτρων.  Το δάσος αναπτύσσεται στο κέντρο της Αθήνας, φιλοξενώντας μια πλούσια πανίδα που περιλαμβάνει σπάνιες χελώνες και περισσότερα από 120 διαφορετικά είδη πτηνών. Μεταξύ των αξιοσημείωτων στοιχείων προστίθενται το εντυπωσιακό πλακόστρωτο του Πικιώνη και το γραφικό εκκλησάκι του Λουμπαρδιάρη.

 

Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής

 

Άλσος Καισαριανής

 

Έκταση 55 στρεμμάτων στην Καισαριανή. Εκεί θα βρεις παιδική χαρά και κόσμο που απολαμβάνει τη βόλτα του, αλλά μπορείς να απολαύσεις το τρέξιμο ανεμπόδιστα. Ανηφόρες, κατηφόρες, πλακόστρωτο, χώμα και δυνατότητα για τρέξιμο για κάθε προτίμηση. Και εκεί θα βρεις υπαίθριο γυμναστήριο για ενδυνάμωση και γήπεδο μπάσκετ, ενώ υπάρχει και χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στο πάρκο για να τρέξεις γύω γύρω σε επίπεδο έδαφος.

 

Άλσος Συγγρού, Μαρούσι

 

Ένας δρόμος από το Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι

 

Είτε πρόκειται για τρέξιμο στην άσφαλτο, είτε μέσα σε χωμάτινα μονοπάτια, αυτή η επιλογή είναι ιδανική για διαδρομές και περιπάτους ανεξαρτήτως απόστασης. Ένας παράδεισος της φύσης στο Μαρούσι.

 

Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α.)

 

Ομάδα ανθρώπων που τρέχει στον εξωτερικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας

 

Η ευρύτερη εξωτερική διαδρομή εκτείνεται σε περίπου τέσσερα χιλιόμετρα.Αν επιλέξεις να τρέξεις στο εσωτερικό του χώρου, θα βρεις την ευκαιρία να τρέξεις σε ποικίλες διαδρομές. Ο χώρος αυτός προσελκύει πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με το τρέξιμο, την ποδηλασία, κάνουν πατίνι ή απλώς γυμνάζονται. Το Ο.Α.Κ.Α. παραδοσιακά είναι χώρος για μια ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν την κίνηση και τον αθλητισμό.

 

Αττικό Άλσος, Γαλάτσι

 

Όψη του Αττικού άλσους

 

 

Το Αττικό Άλσος αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τις περιοχές Γαλατσίου, Φιλοθέης και Πολυγώνου, εκτεινόμενο σε μια έκταση 230 στρεμμάτων. Στους χώρους του οι επισκέπτες θα βρουν ένα υπαίθριο θέατρο, ένα ανοικτό κολυμβητήριο, αθλητικά γήπεδα για ποδόσφαιρο, τένις και μπάσκετ, ένα κλειστό γυμναστήριο, καφετέρια και ένα καλοκαιρινό σινεμά. Επιπλέον, το πάρκο προσφέρει ειδικά μονοπάτια για τους λάτρεις του τρεξίματος και έναν χώρο στίβου, με φύλαξη καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, που σίγουρα θα κερδίσει την εκτίμηση των δρομέων.

 

Ακολουθώντας την κυκλική διαδρομή περίπου 1500 μέτρων άσφαλτο γύρω από το άλσος και τρέχοντας σε μια ανηφόρα περίπου 120 μέτρων υψομετρικής διαφοράς, αν αγαπάς το τρέξιμο, σίγουρα θα απολαύσεις μια πλήρη αθλητική εμπειρία.

 

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου

 

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου χωρίς κόσμο

 

Τρέξιμο με θέα την Ακρόπολη και πολλά σημεία για ξεκούραση και διαλείμματα. Πλακόστρωτο έδαφος αλλά και σημεία με χώμα δίπλα στο πλακόστρωτο.

 

 

Πάρκο Τρίτση, Καματερό

 

Παρκο Τριτση

 

Πολλές διαδρομές για τρέξιμο στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης", χωμάτινα μονοπάτια, άσφαλτος, λοφίσκοι και πολύ πράσινο.

 

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

 

Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας

 

Μπορείς να τρέξεις μέσα στο άλσος σε χώμα και μονοπάτια με ανηφορική και κατηφορική κλίση. Η άλλη επιλογή είναι να τρέξεις περιμετρικά γύρω από το άλσος, στον δρόμο, στο πεζοδρόμιο.

 

Άλσος Παπάγου

 

Δρόμος ανάμεσα σε δέντρα στο Άλσος Παπάγου

 

Απόλαυσε το τρέξιμό σου σε μία πράσινη όαση 3500 τετραγωνικών μέτρων. Καθαρός αέρας, δρόμοι για τρέξιμο και χωμάτινοι λόφοι ανάμεσα στα δέντρα για να κάνεις τις προπονήσεις σου.

 

Όλα τα είδη για Τρέξιμο στο Hall of Brands

 

Η ομάδα του Hall of Brands σε στηρίζει πάντα για να βρεις τον καλύτερο εξοπλισμό για τρέξιμο αλλά και για όλα τα αθλήματα. Βρες online τις προσφορές μας σε αθλητικά παπούτσια και είδη για τρέξιμο ή έλα σε ένα από τα καταστήματά μας για να μας γνωρίσεις και να σε εξυπηρετήσουμε από κοντά!

 

Nike logo Jordan logo Adidas Performance logo Asics logo Hoka logo Saucony logo Puma logo Fila shoes logo

 

 

Μη χάνεις καμία προσφορά, τις εκπτώσεις μας, τα άρθρα μας και καμία άλλη ενημέρωση!
Γίνε Hall of Brands VIP μέλος και θα τα έχεις όλα στο e-mail σου!


 button for newsletter subscription

 

 

 

Αφού λατρεύεις τον Αθλητισμό, διάβασε ακόμα στο Blog του Hall of Brands: