Not Translated
Not Translated

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PUFFER JACKET ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΙΣ

Αρθρογράφος Hall Of Famer 15/01/2024 0 Comment(s)

Το puffer jacket έχει καταστεί το απόλυτο must-have της χειμερινής μόδας, συνδυάζοντας άνεση, στυλ και πρακτικότητα.

Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε εκείνο το αγαπημένο μας πανωφόρι που το φοράμε ασταμάτητα τις κρύες μέρες, και φέτος, το puffer jacket φαίνεται να κλέβει την παράσταση.

 

Τι είναι το Puffer Μπουφάν;

 

Το puffer jacket, γνωστό και ως "φουσκωτό μπουφάν", είναι ένα είδος μπουφάν που ξεχωρίζει για το μοναδικό, φουσκωτό σχέδιό του.

 

Πρόκειται για ένα ρούχο που συνδυάζει ζεστασιά και στυλ, καθιστώντας το ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα χαρακτηριστικά του puffer jacket περιλαμβάνουν μεγάλες ραφές και είναι γεμισμένο συνήθως με πούπουλα ή συνθετικά υλικά, που παρέχουν εξαιρετική ζεστασιά.

 

Το πρώτο puffer jacket πρωτοεμφανίστηκε στη μόδα στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και έκτοτε έχει καταστεί ένα από τα πιο δημοφιλή είδη πανωφοριών παγκοσμίως. Αυτό το μπουφάν έχει καθιερωθεί ως κλασικό και διαχρονικό κομμάτι, αγαπητό από εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς συνδυάζει την πρακτικότητα με τη μόδα.

 

Με την πάροδο των χρόνων, το puffer μπουφάν έχει εξελιχθεί σε διάφορες μορφές και στυλ, προσφέροντας ποικιλία για κάθε γούστο και ανάγκη.

 

Στο hallofbrands.gr θα βρεις τεράστια ποικιλία σε puffer μπουφάν γυναικεία αλλά και άπειρα ανδρικά μπουφάν puffer σε απίθανα σχέδια και χρώματα από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως.

 

Adidas, Nike, Jordan, Converse, Karl Lagerfeld, Calvin Klein, Tommy Jeans, Napapijri, The North Face, Columbia και όποιο άλλο brand ψάχνεις, είναι εδώ για να σε ζεστάνει με ένα puffer jacket όλο τον χειμώνα!

 

Η Ιστορία του Μπουφάν Puffer

 

Η ιστορία του puffer μπουφάν ξεκινά το 1922, όταν ο χημικός και ορειβάτης George Finch δημιούργησε την πρώτη έκδοση για προσωπική χρήση.

Το 1936, ο Eddie Bauer, εμπνευσμένος από μια επικίνδυνη εμπειρία υποθερμίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ψαρέματος, κατοχύρωσε την πατέντα του puffer jacket και ξεκίνησε την πώληση της σημερινής μορφής του puffer μπουφάν.

 

Ο George Finch φορά το πρώτο Puffer Jacket το 1922 στο Έβερεστ

Ο George Finch φορά το πρώτο Puffer Jacket το 1922 στο Έβερεστ

 

Μέσα στις δεκαετίες, το puffer μπουφάν έχει κυριαρχήσει στη μόδα με διάφορους τρόπους:

  • Δεκαετία του '80: Εδώ το puffer μπουφάν εμφανίζεται με φωτεινά neon χρώματα, ακολουθώντας τη γενική τάση της δεκαετίας για έντονες και φωτεινές αποχρώσεις.
  • Δεκαετία του '90: Τα puffer μπουφάν γίνονται αγαπημένη επιλογή των νεαρών οπαδών της rave μουσικής, φοριούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας τον χειμώνα.
  • Αρχές του 2000: Ποπ σταρ και καλλιτέχνες της hip hop μουσικής υιοθετούν το puffer μπουφάν, προτιμώντας τις ογκώδεις εκδοχές του ως βασικό στοιχείο του στυλ τους, δίνοντας έτσι μια πιο εκκεντρική και δυναμική νότα στην εμφάνισή τους.

Στις μέρες μας πλέον, το 2024, οι σχεδιαστές μόδας και οι influencers έχουν αλλάξει πλέον την κατεύθυνση, επιλέγοντας μακρύτερες εκδοχές του puffer μπουφάν που φτάνουν μέχρι το γόνατο, σε πιο κλασικά και διακριτικά χρώματα όπως το μαύρο και το μπεζ. Αυτή η τάση αντανακλάται και στις στυλιστικές επιλογές της pop κουλτούρας, με το μπουφάν να αποκτά μια πιο ώριμη και κομψή αισθητική.

Το puffer μπουφάν λοιπόν, έχει διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, κι έχει μεταμορφωθεί από ένα απλό ρούχο για προστασία από το κρύο σε ένα σημαντικό fashion item που αναδεικνύει διαφορετικές πτυχές της εκάστοτε εποχής.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι το puffer jacket θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στη μόδα και στις μελλοντικές δεκαετίες.

 

 

Το Puffer Jacket στη Συλλογή σου

 

Η στιλιστική αναγέννηση του puffer jacket ξεκίνησε από το 2016 και έπειτα, χάρη στη συλλογή του Demna για τον οίκο Balenciaga. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι αυτό το πανωφόρι έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένα κομμάτια της μόδας.

 

Το puffer jacket επανήλθε δυναμικά στις ντουλάπες και στη γκαρνταρόμπα μας, απαλλαγμένο από την άβολη και χοντροκομμένη μορφή του παρελθόντος, μεταμορφωμένο σε ένα νέο, cool και στυλάτο πανωφόρι που όλοι ήθελαν να φορέσουν.

 

Η αναγνώριση και η εκτίμηση του puffer jacket από τους σχεδιαστές μόδας έχει συμβάλει στη μεταμόρφωσή του σε ένα κομψό αλλά και πρακτικό ρούχο, θεωρούμενο must-have για το χειμώνα. Απομακρυνόμενο από τις πιο περίεργες εκδοχές του παρελθόντος, το puffer jacket έχει γίνει πιο προσιτό και φορέσιμο, προσφέροντας μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μοναδικό στυλ και καθημερινή άνεση.

 

Είναι πλέον διαθέσιμο σε μια ποικιλία αποχρώσεων, από γήινες μέχρι πιο έντονες, και σε διαφορετικά υλικά (όπως π.χ. faux leather), προσφέροντας πλούσιες επιλογές για κάθε στυλ.

 

 

Πώς να φορέσεις το Γυναικείο Puffer Μπουφάν

 

Στις παρακάτω προτάσεις, εμπνευσμένες από το street style, θα ανακαλύψεις εντυπωσιακές ιδέες για το πώς να εντάξεις αυτό το κλασικό, χειμωνιάτικο μπουφάν στις εμφανίσεις σου:

 

Κλασικό με Σύγχρονη Πινελιά

 

Συνδύασε το puffer jacket με ένα κλασικό τζιν και ένα λευκό T-shirt για ένα απλό, αλλά στυλάτο look.

 

Κομψή Εμφάνιση για το Γραφείο

 

Φόρεσε το puffer jacket πάνω από ένα κομψό γυναικείο πουκάμισο και γυναικείο παντελόνι για ένα έξυπνο, αλλά άνετο καθημερινό στυλ στη δουλειά.

 

Βραδινή Λάμψη με Puffer Jacket

 

Επίλεξε ένα puffer jacket σε έντονο χρώμα ή με λάμψη και συνδύασέ το με ένα κομψό φόρεμα και ψηλοτάκουνα για μια εντυπωσιακή βραδινή εμφάνιση.

 

Αθλητικό και Στυλάτο Puffer

 

Συνδύασε το oversized puffer jacket με αθλητικά φορέματα και γυναικεία sneakers για ένα άνετο και δραστήριο look που είναι ταυτόχρονα και μοδάτο.

 

Μονόχρωμη Εμφάνιση

 

Δημιούργησε ένα σοφιστικέ look επιλέγοντας το puffer jacket και τα υπόλοιπα ρούχα σας σε μια μονοχρωματική παλέτα, όπως μαύρο ή γκρι, ακόμα και κόκκινο.

 

Παίξε με τις Υφές

 

Εξερεύνησε και χρησιμοποίησε διαφορετικές υφές συνδυάζοντας το puffer jacket με ρούχα από διαφορετικά υλικά, όπως μάλλινα ή βελούδινα.

 

 

Όπως καταλαβαίνεις, το γυναικείο puffer jacket μπορεί να είναι ταυτόχρονα κομψό και πρακτικό, προσφέροντας άπειρες δυνατότητες για στυλιστικές επιλογές. Είναι ένα πανωφόρι που μπορεί να αναδείξει κάθε εμφάνιση, από την πιο casual μέχρι την πιο επίσημη, κάνοντας το ένα απόλυτο μπουφάν για κάθε γκαρνταρόμπα.

Μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα oversized puffer μπουφάν ή ένα πιο λεπτό και κομψό και να ντύσεις κάθε στυλ σου τον χειμώνα και το φθινόπωρο!

 

Ποιο Ανδρικό Μπουφάν Puffer να Πάρεις και Πώς να το Φορέσεις

 

Το ανδρικό puffer μπουφάν αποτελεί μια διαρκή τάση στον κόσμο της μόδας, καθώς οι σχεδιαστές επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά και ξεχωριστά σύνολα. Οι τελευταίες τάσεις δείχνουν μια προτίμηση σε ογκώδη κομμάτια που φτάνουν μέχρι το γόνατο, ενώ ξεχωρίζουν δύο κυρίαρχες τάσεις:

 

Ελαφρύ Μπουφάν Puffer

 

Το ελαφρύ puffer μπουφάν αποτελεί μια ιδανική επιλογή για εκείνους που ζουν σε περιοχές όπου δεν επικρατεί δριμύ κρύο, αλλά και για όσους επιθυμούν ένα πιο κομψό και ευέλικτο ντύσιμο. Αν θέλεις να φοράς κάτι ελαφρύ, κομψό και διακριτικό, τότε το ελαφρύ puffer μπουφάν θα σου προσφέρει την απαραίτητη ζεστασιά χωρίς τον υπερβολικό όγκο.

Η κύρια διαφορά του ελαφρού puffer από τα πιο ογκώδη μοντέλα είναι ότι έχει πιο λεπτές γραμμές, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία στις κινήσεις.

Αυτό το κάνει ιδανικό για τον χειμώνα, αλλά και για τις κρύες ημέρες της άνοιξης και του φθινοπώρου. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα μπουφάν έχουν το πλεονέκτημα της εύκολης μεταφοράς, καθώς μπορούν να διπλωθούν και να αποθηκευτούν εύκολα στο σακίδιό σου.

 

Πώς να το φορέσεις:

 

Συνδύασε το ελαφρύ Puffer με ανδρική μακρυμάνικη μπλούζα στρογγυλής λαιμόκοψης ή με κοντομάνικο t-shirt, τζιν παντελόνι και δερμάτινα ή άλλα sneakers.

 

 

Βαρύ Ανδρικό Puffer Jacket

 

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και για όσους αναζητούν ένα μπουφάν που να παρέχει ζεστασιά σε ακραίες καιρικές συνθήκες, το βαρύ “κλασικό” puffer μπουφάν αποτελεί την ιδανική επιλογή. Αυτό το είδος μπουφάν είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει απόλυτη προστασία από το κρύο, και γι' αυτό είναι συχνά η πρώτη επιλογή για ορειβάτες και λάτρεις των χειμερινών σπορ.

 

Πώς να το φορέσεις:

 

Φόρεσέ το με χοντρό τζιν παντελόνι ή παντελόνι φόρμας, με ένα πουκάμισο ή ένα ανδρικό φούτερ ή πουλόβερ. Ορειβατικά παπούτσια ή παπούτσια πεζοπορίας, ακόμη και chunky δίπατα all stars μπορούν να απογειώσουν το στυλ σου όταν φοράς ένα χοντρό φουσκωτό μπουφάν puffer. Αθλητικό στυλ λοιπόν και έτοιμος στο λεπτό για περιπέτειες.

 

 

Το Extreme Ανδρικό Μπουφάν Puffer

 

Συνήθως πρόκειται για ογκώδη μπουφάν που τραβούν τα βλέμματα. Το μήκος τους μπορεί να είναι ως το γόνατο ή και πιο μακρύ και αν το αναλύσεις παραπάνω θα φτάσεις σε δύο επικρατέστερες τάσεις:

 

Color Blocking: Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει τον συνδυασμό χρωμάτων που βρίσκονται απέναντι στον τροχό των χρωμάτων, δημιουργώντας έτσι ενδιαφέροντα και έντονα χρωματικά σύνολα. Για παράδειγμα, ένα πορτοκαλί puffer μπουφάν με ένα σκούρο μπλε παντελόνι μπορεί να αποτελέσει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό.

 

Μοντέρνα Extreme Puffer Μπουφάν: Εδώ βρίσκουμε ογκώδη κομμάτια σε ανορθόδοξα και φουτουριστικά σχέδια που ξεχωρίζουν. Τα μπουφάν αυτά είναι μακριά από το συμβατικό και συχνά θυμίζουν επιστημονική φαντασία ενίοτε.

 

Πώς να το φορέσεις:

 

Συνδυάσε το puffer jacket σου με ένα παντελόνι cargo για μια άνετη αλλά στυλάτη επιλογή. Τα cargo παντελόνια προσφέρουν τόσο άνεση όσο και στυλ, καθιστώντας τα ιδανικά για καθημερινές εμφανίσεις με μια πιο χαλαρή νότα.

 

Ολοκλήρωσε το σύνολό σου με ένα ζευγάρι ανδρικά sneakers. Επίλεξε ένα ζευγάρι από τη μεγάλη γκάμα που θα βρεις στο Hall of Brands και συνδύασέ το με το συνολικό στυλ και το χρώμα του μπουφάν σου για ένα σύγχρονο look. Τα sneakers είναι ιδανικά για τον δρόμο, προσφέροντας άνεση και στυλ, και συμπληρώνουν άψογα τον urban και δυναμικό χαρακτήρα του street style.

 

 

Puffer Μπουφάν για Γυναίκες και Άνδρες

 

Συνοψίζοντας, το puffer μπουφάν είναι πλέον πολύ περισσότερο από ένα απλό πρακτικό ρούχο για τον χειμώνα. Έχει μετατραπεί σε ένα μοδάτο στοιχείο που προσφέρει μοναδικότητα και χαρακτήρα σε κάθε εμφάνιση, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής και αντανακλώντας τη δυναμική και τη δημιουργικότητα της σύγχρονης μόδας.

 

Βρες τα καλύτερα puffer μπουφάν γυναικεία ή ανδρικά και κάνε τις αγορές σου online στις καλύτερες τιμές και σε μεγάλες προσφορές ή έλα να σε γνωρίσουμε από κοντά σε ένα κατάστημα Hall of Brands!

 

Μη χάνεις τις προσφορές, τις εκπτώσεις μας, τα άρθρα μας και καμία άλλη ενημέρωση!
Γίνε Hall of Brands VIP μέλος και θα τα έχεις όλα στο e-mail σου!


 button for newsletter subscription