Menu

10+1 σημάδια για να ξεχωρίσεις ένα αυθεντικό αθλητικό παπούτσι από μία απομίμηση

Writen By: christos Published In: ROOT Created Date: 2016-02-10 Hits: 75671 Comment: 4

Τα δεδομένα για το παραεμπόριο μιλάνε από μόνα τους: Η Ελλάδα εδώ και χρόνια έχει την θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στις κατασχέσεις απομιμήσεων, με περίπου 22 εκ. κατασχέσεις τον χρόνο. Περίπου το 25% των προϊόντων αυτών είναι ρούχα και παπούτσια. Λογικό επόμενο είναι να ανησυχείς για το αν τα sneakers που ετοιμάζεσαι να αγοράσεις (ειδικά αν ψωνίζεις ιντερνετικά) είναι αυθεντικά ή αν θα σου ζητήσουν μπανάνα με το που θα τα βγάλεις από το κουτί τους.

Παρότι τα τελευταία χρόνια το επίπεδο απομίμησης έχει ανέβει και πολλές φορές ακόμα και έμπειροι αγοραστές δυσκολεύονται να διακρίνουν μια «μαϊμού» από ένα ορίτζιναλ ζευγάρι, τα σημάδια είναι εκεί και περιμένουν να τα ανακαλύψεις:

  1. Τσέκαρε το εσωτερικό ταμπελάκι, που γράφει τον επίσημο κωδικό του, το νούμερο του παπουτσιού, έχει το barcode του μοντέλου κλπ. Το  ταμπελάκι αυτό μπορεί να αναγράφει είτε διαφορετική χρονιά από τη χρονιά παραγωγής ή άσχετο κωδικό ή ό,τι να ‘ναι στα ψηφία του barcode (π.χ. 999 9999) ή η γραμματοσειρά του να είναι διαφορετική από την κλασική γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η εταιρία στα προϊόντα της.
  2. Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά τα καινούρια παπούτσια έχουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά, οπότε… μύρισέ τα! Είναι όπως με τα καινούρια αυτοκίνητα. Με το που μπαίνεις μέσα μυρίζεις κάτι που είναι δύσκολο να το περιγράψεις, αλλά ξέρεις ότι είναι «καινουργίλα». Ε, το ίδιο ακριβώς και με τα παπούτσια. Τα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους έχουν μια μυρωδιά που είναι αδύνατον να μπερδέψεις με οποιαδήποτε άλλη.
  3. Παρατήρησε προσεκτικά την ταμπέλα στο κουτί. Στις περισσότερες απομιμήσεις, η ταμπέλα θα είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή σε σχέση με την αυθεντική. Επίσης μπορεί το χρώμα που αναγράφεται να είναι διαφορετικό σε σχέση με την παραγγελία ή ακόμα και να λείπουν λέξεις από την ονομασία του μοντέλου (π.χ. να έχεις παραγγείλει «Adidas Superstar» και στο κουτί να γράφει «Adidas Star»).
  4. Ψάξε το ίδιο το κουτί. Αυτά που περιέχουν απομιμήσεις είναι πιθανόν να είναι πολύ λεπτά ή οι πλευρές τους να είναι κακοκολλημένες μεταξύ τους ή να είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα σε σχέση με το ζευγάρι που περιέχουν ή να του λείπουν συγκεκριμένες ταμπέλες ή όλα αυτά μαζί καμιά φορά.
  5. Μακριά από όπου δείτε την περιγραφή «παραλλαγή», π.χ. «παραλλαγή Roshe One». Ουσιαστικά είναι σαν να σας λένε ότι είναι απομίμηση, απλώς το κάνουν χρησιμοποιώντας μια λέξη περισσότερο «φιλική προς τον χρήστη».
  6. Να είστε υποψιασμένοι αν το σάιτ από το οποίο θα αγοράσετε λέει ότι η παραγγελία σας θα αποσταλεί σε περισσότερες από 10 μέρες. Αυτό είναι ισχυρό στοιχείο ότι πρόκειται για απομίμηση. Οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι των εταιριών, στον αντίποδα, έχουν απόθεμα και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν την παραγγελία σας σε 1-3 εργάσιμες.
  7. Το σάιτ από το οποίο σκοπεύετε να αγοράσετε οφείλει να έχει σαφή στοιχεία επικοινωνίας σε εμφανή θέση και να είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιοδήποτε e-mail σας σε δύο το πολύ εργάσιμες ημέρες. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία ή το μέιλ είναι ψεύτικο ή αργούν να απαντήσουν… του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!
  8. Παρατήρησε το παπούτσι. Βλέπεις π.χ. κάπου βινύλιο ή δερματίνη αντί για δέρμα; Είναι πιο σκληρό απ’ όσο θα έπρεπε; Η σόλα δείχνει πλαστική αντί για λαστιχένια; Έχει διπλή ή μονή ραφή;
  9. Φόρεσε το παπούτσι. Το νιώθεις εντάξει στο πόδι σου; Μήπως, παρότι είσαι βέβαιος ότι έχεις παραγγείλει το σωστό νούμερο, το αισθάνεσαι μικρό ή να σε στενεύει; Το «πατάς» καλά; Μήπως το παπούτσι μυρίζει έντονη ιδρωτίλα μετά τις πρώτες κιόλας χρήσεις; Δεν θα ‘πρεπε…
  10. Σημαντικό: Μην ψαρώνεις όπως παλιότερα όταν βλέπεις ότι το παπούτσι είναι «made in China» ή «made in Indonesia» ή «made in Vietnam» κ.ο.κ. Δεν είναι μούφα, καθότι πλέον οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες εκεί τα φτιάχνουν κι όχι στην Αμερική ή τη Γερμανία. Με δικές τους πρώτες ύλες βέβαια, αλλά με τη γραμμή παραγωγής να εδρεύει πλέον εκεί.

10+1. Σε τελική ανάλυση, αν έχεις κακό προαίσθημα για κάποιο σάιτ, αν κάτι δεν σου κολλάει παρότι δεν μπορείς να το συγκεκριμενοποιήσεις, ψάξτο περισσότερο λ.χ. βρες τις κριτικές που έχουν αφήσει γι’ αυτό άλλοι αγοραστές. Τα λεφτά σου είναι στο κάτω-κάτω, δεν θες να τα πετάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι αυτό που παραγγέλνεις είναι το σωστό παπούτσι και δεν θα το… κατεβάσουν από το δέντρο για να στο στείλουν, φρόνιμο είναι να αγοράζεις από e-shops που φέρουν την επίσημη εξουσιοδότηση της εταιρίας για να πωλούν τα προϊόντα της. Σαν το hallofbrands.gr καλή ώρα. Το e-shop από όπου παραλαμβάνεις αυτό ακριβώς που αγόρασες.  Share


Comments

Created By 2018-04-11 21:03:56 Posted By thanos Comment Link
Πολύ βοηθητικό άρθρο...και πολύ ευχαριστημένος από τα nike που παρέλαβα...
Created By 2017-04-29 09:44:50 Posted By Μάρθα Comment Link
Αγόρασα ένα ζευγάρι puma suede heart για την κόρη μου. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Αφενός το προιόν είναι τέλειο αφετέρου η ταχύτητα παράδοσης ήταν απίστευτα γρήγορη. Σας ευχαριστώ.
Created By 2016-05-20 19:47:18 Posted By Ιωαννα Comment Link
Αγόρασα απο σας παιδικα Adidas superstar,έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη και απο την εξυπηρέτηση σας και απο την αυθεντικότητα των παπουτσιών φυσικά.σιγουρα θα σας ξανα προτιμήσω...
Created By 2016-03-07 08:01:50 Posted By Σπυρος Comment Link
Ευχαριστούμε!! Μερικές είναι πολυ χρήσιμες!!

Leave A Comment

Captcha